Har du købt ny bolig?

Der er mange ting man skal forholde sig til, når man skifter bolig, lige fra ny forsikring, skifte internetleverandør, bestille ny El-aftale, men du skal også huske at kigge på din boligs sikkerhed, og sørge for at du og familien kan sove trygt med låste døre.

1. Slidte låse?

De gamle låse kan være slidte, og dermed udgør en sikkerhedsrisiko for jeres sikkerhed. Er låsene slidte vil de ofte være lettere at bryde op, eller på anden måde bryde, så uindbudte kan få adgang til din bolig. Derfor anbefaler vi at du får dine låse kigget efter af en låsesmed, og evt. udskiftet hvis de er slidte.

2. Hvor er alle nøglerne?

Når man skifter bolig, så overtager man ofte de nøgler som den tidligere ejer har haft, men hvor mange kopier findes der rundt omkring? Mange gange har nærmeste familie, venner og naboen fået en nøgle i tilfælde af de skal hjælpe med at vande blomster, lufte hunden, eller blot se efter huset i sommer ferien. Det er ikke sikkert at den tidligere ejer “husker” hvor alle disse nøgler er, og dermed er det ikke sikkert at du får dem alle sammen. Derfor anbefaler vi altid at du få omkodet dine låse når du overtager boligen.

3. Skifter du til en lejebolig?

Når man overtager en lejebolig, så er det ofte boligselskabet og dermed viceværten som udlevere dine nøgler. Disse nøgler er ofte fra et system som hele boligforeningen anvender. Dette gør at du har stor sikkerhed for at der ikke findes andre nøgler til din bolig, end dem som du får udleveret. MEN du skal passe rigtig godt på disse nøgler, forbi det kan have store omkostninger hvis disse nøgler forsvinder eller bliver beskadiget. Skulle du miste en nøgle, så kan det være at dele af det store system skal udskiftes og du kommer til at betale for det. Vi anbefaler derfor at du passer godt på dine nøgler, og evt. lader en låsesmed tjekke om de er slidte og bør udskiftes – det vil typisk være noget boligselskabet skal betale for.

4. Sikkerhedstjek før det er for sent.

Når du har overtaget din nye bolig, så anbefaler vi at du lader en låsesmed give dine låse et sikkerhedstjek. Så kan du trygt forlade boligen på ferie og sove trygt om natten. Når en låsesmed tjekker dine låse, så kommer han også med anbefalinger til hvordan du kan sikre din bolig yderlig mod uindbundne gæster. Sådan et tjek er godt givet ud.

5. Dækker din forsikring med de gamle låse

Mange forsikringsselskaber kræver at din bolig er udstyret med godkendte sikkerhedslåse. Derfor er det vigtig at du får gennemgået din forsikringspolice, og sørger for at dine låse også er godkendte hvis uheldet skulle være ude. Vi anbefaler at du får en låsesmed til at gennemgå dine låse, og lade ham komme med anbefalinger til udskiftning, hvis din forsikring har stillet nye krav om låsene i forbindelse med ejerskiftet.

Vi håber at disse 5 gode råd kan gøre dit ejerskifte mere trygt, og vi står selvfølgelig altid til rådighed for vejledning til dine nye låse, eller en renovering af de gamle.

Kontakt os for et sikkerhedstjek her eller giv os et ring på 2627 5967

0 Kommentar

Skriv en kommentar

Skriv gerne en kommentar til dette indlæg
- det sætter vi faktisk pris på at du gør

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *