Stærke vindueskarme og låse på vinduer kan afholde tyven fra at begå indbruddet.

Og selv gamle vinduer kan som regel gøres mere indbrudshæmmende for relativt få penge.

Er vindueskarmene fastgjort med mindst to skruer på hver af de lodrette sider? Hvor stort er mellemrummet mellem ramme og karm? Hvis det er stort, er det let for en tyv at stikke sit koben ind imellem og vride ramme og karm fra hinanden. Sæt derfor en fladjernsliste, træliste eller en speciel sikringsliste fast på vinduets ramme.

Er der udvendige glaslister på vinduerne? Så tjek om de er rådne eller lette at fjerne med et koben. Mange glaslister kan fjernes med fingrene, fordi de kun sidder med små stifter. Når glaslisterne er fjernet, er rudens kanter nemme at få fat i. Så kan tyven nemt og lydløst fjerne hele ruden. Afmonter glaslisterne, lim ruden fast med m

onteringslim og lim og skru dem fast igen vha. envejsskruer eller små torx 10/15 skruer. Det vigtigste er, at de ikke lige kan skrues ud med en almindelig ligekærvet skruetrækker. Er ruden tilmed limet, så er det rigtig svært for tyven. Alternativt kan du også montere beslag med énvejskruer.

Du kan købe ekstra beslag eller låse til vinduerne, specielt hvis de er særligt udsatte. Det kan fx være i kælderen og i stueetagen, hvor nogle vinduer ikke kan ses af naboen eller udefra.

Kontakt os for en snak omkring sikring af dine vinduer