Mange danske hjem er desværre forsynet med forældede låse,

og det betyder at hjemmet ikke er sikret på den bedst mulige måde.

 

Alle dørens komponenter skal være solide. Har indbrudstyven udset sig en bolig, søger tyven efter det svageste punkt, hvor det er hurtigt og lettest at komme ind og ud med tyvekosterne.

På terrassedøren kan der monteres en kodelås eller en lås med nøgle. Hvis du skal bruge nøgle, skal du sørge for at lade den sidde i låsen indenfor, når du er hjemme. Det er vigtigt, at du kan komme ud i tilfælde af brand.

Skift låsene, hvis der er tegn på slid eller du er flytter ind i en ældre bolig. Vær også opmærksom på, om du har nøgler som er kopieringssikrede. Det betyder, at der med nøglen følger et kort med unik kode, som du skal oplyse ved køb af ekstra nøgler. Man kan også montere dørene med elektroniske kodelåse. Så skal du ikke være bekymret for kopierede nøgler.

Det er en fordel, at overveje, hvor sikkert dit nøglesystem skal være. Sikkerheden afgøres af antallet af stifter (takker). Jo flere stifter, jo bedre nøgle og jo sværere er det at bryde låsen op.

Nøglen med det runde hoved er ikke længere egnet til sikring af yderdøre og bør derfor udskiftes til fx Serie 1200. De låsesystemer er patenterede og langt mere sikre – og der kan kun kopieres nøgler ved fremvisning af sikkerhedskort hos en godkendt forhandler eller låsesmed.

 

Udskift dine låse og få mere tryghed i hverdagen

Yderdøren kan sikres med en suppleringslås. Montér den ekstra lås mindst 40 cm fra hovedlåsen. Så kan døren modstå en større belastning ved et indbrudsforsøg.

Vælg en lås med nøgle både på indersiden og ydersiden. Så kan indbrudstyven ikke bruge den som flugtvej.

Hvis dørhængslerne i yderdøren sidder udvendigt, kan du montere sikringsnokker. Nokkerne monteres i karmens hængselside og griber ind i dørens bagkant ved lukning af døren. Det gør det svært at fjerne døren udefra, når hængslerne er savet af.